Bösendorfer

Bösendorfer

Virksomheden Bösendorfer blev etableret den 25. juli 1828, da Ignaz Bösendorfer registrerede sit firma som flygelbygger i Wien. Den kejserlige by betragtedes allerede da som et center for musikalsk kultur og en traditionel by for klavermusik. Siden dengang har et stort antal flygler forladt fabrikken i Wiener Neustadt.

Yamaha Corporation har ejet Bösendorfer siden 2008 og tilført midlerne for at kunne opretholde produktionen af flyglerne der bedst kan betegnes som kulturarv.

Håndbygget Bösendorfer flygler

Udvælgelsen af et Bösendorfer instrument er en oplevelse i sig selv og foregår enten i butikken ved Koncerthuset Wiener Musikverein eller i Bösendorfers Selection Hall i Wiener Neustadt i Østrig, der altid har 40-50 topjusterede instrumenter stående. Alle med den unikke og smukke klang der kendetegner et ægte håndbygget flygel fra Bösendorfer.

Mattsson & McGehee Piano Værkstedet i Aarhus er Danmarks Bösendorfer forhandler. I butikken finder man flyglerne Model 185 VC og Model 214VC samt Model 280VC. Desuden findes et skiftende antal nyere brugte Bösendorfer modeller, afhængigt af hvad markedet kan tilbyde. Jens Christian Jacob Thoft og Steen Bjørnager arrangerer løbende ”selection” i Wien, for alle kunder der ønsker at anskaffe sig et af disse helt fantastiske instrumenter. Dette kombineres ofte med et par kulturelle indslag i byen samt en rundvisning på fabrikken, hvor man får en guidet rundvisning i værkstederne. Dette besøg er, ligesom instrumenterne, en helt speciel og unik oplevelse for livet!

Book fremvisning

Oplev Bösendorfer

Naturligt træ

Grundlaget for et Bösendorfer Grand, er naturligt tørret gran. Luft har vist sig, at være det idelle materiale, for at tone træet. De fire årstider er med til, at forme træet med dets temperaturforskelle, regn, vind og sol. Bösendorfer bruger mere end 80% af grantone i træbygningen af deres instrumenter. Det er mere end nogen anden fabrikant. Det østrigske gran dyrkes i mindst 800 meter over havets overflade, som garanterer en meget tæt og regelmæssig kornstruktur. Træet høstes om vinteren når harpiksen i træet er mindst, og efterfølgende bliver træet kvartsavet til parallelt korn og til sidst begynder den naturlige tørringsproces. Produktionstiden på et Bösendorfer Grand er derfor 6 år. Processen er lang og en nødvendighed for at udforme den unikke Bösendorfer Sound.

Hånd spundet bass

Alle bass strenge er spundet på Bösendorfers unikke  måde. En stål kerne streng er grundlaget for 1 eller 2 lag kobber. De omhyggeligt spændte strenge er et væsentligt element i den varme og klangfulde Bösendorfer bass.

Håndlavet i Østrig

Vores dygtige Bösendorfer-håndværkere afslører Bösendorfer-lydens indre skønhed, i dets unikke, farverige og dynamikske udtryk. Perfektion hele vejen igennem, for at inspirere generationer. Det tager vores Bösendorfer Artisans engagement i op til et år, at bygge din Bösendorfer Grand. Et personligt præg, som du vil føle i det øjeblik du spiller. Østrigsk kvalitet, wiensk sjæl.

Book en fremvisning