Nyheder

Latest - read all about it !

Nyheder

Venndt & Nygaard er en gennemmusikalsk duo af multiinstrumentalisten Jacob Venndt og historiker, sanger og guitarist Bertel Nygaard. Deres samspil er produktet af et langt musikalsk venskab, der giver deres samspil et magisk strøg af varme, smittende vovemod og fortællelyst. I en blanding af musik og historiske anekdoter fører duoen os tilbage til 1970’ernes sangskat. Det var dengang vi voksne også kunne være bange, og drømmen om kærlighed fik liv ved grillbarens lukketid.

Nyheder

Nyhed !
Kom og nyd Yamaha B serie klaverer med det helt nye SC3 silent modul

Se og download specifikationerne i filen herunder.


Nyd denne video fra Tv2Østjylland fra 1991 !
Den ligger også her: https://www.youtube.com/watch?v=iqRtUbwoVQQ&ab_channel=hlynbech


Nyheder

Den 14. oktober skal I endelig sætte kryds i kalenderen, vi holder Vin & Toner #3 fra klokken 16 til 19. Og vi får dygtige musikere på besøg 😍

Pojken Flensborg & Jacob Venndt kommer forbi og hygger om os et par timer med dejlige toner. Og der vil, som altid, være dejlige drikkevarer til stede.


Nyheder

Aarhus Jazz Festival
15. juli kl 16-17.30
Skt. Lukas Kirke
Info om arrangementet

Pojken Flensborg Quartet (DK)
Pojken Flensborg (p), Hans Mydtskov (sax), Torben Bjørnskov (b), John Riddell (drm)

Et personligt og ærligt musikalsk vidnesbyrd om coronanedlukningen. Musikken til denne koncert er komponeret over en periode på 10 dage i april 2020, hvor verden stod stille som følge af den første coronanedlukning af Danmark.
Materialet blev indspillet til albummet Open på Musikkonservatoriet i Odense på to dage i august 2020 med alle musikere tæt sammen i den samme sal og udgivet i 2021. Der er ingen overdubs, og alle numre blev indspillet næsten udelukkende som first takes. Det er den samme ånd i musikken, som musikerne vil forsøge at fastholde ved denne koncert i Skt. Lukas Kirke. Musikken repræsenterer et personligt og ærligt vidnesbyrd om den situation ikke kun musikere, men alle mennesker befandt sig i i den periode.


Nyheder

Info om arrangementet
Et møde mellem folkemusik og jazz
Denne koncert i Skt. Lukas Kirke markerer begyndelsen på et nyt samarbejde mellem violinisten.
Andreas Tophøj har sit udgangspunkt i folkemusikken, mens Pojken Flensborg er rodfæstet i jazzen, og i dette projekt vil duoen – med udgangspunkt i Pojken Flensborgs kompositioner – udforske lighedspunkterne mellem de to genrer. Men der vil også være afstikkere til andre stilarter – ikke mindst den klassiske musik. Det bliver en stemningsfuld eftermiddag med højt til loftet – på alle måder.


Nyheder

Aarhus Jazz Festival
12. juli kl 15-17.15
Generationernes Hus
Info om arrangementet

Malthe Jepsen Trio / Camilla Dayyani Group (DK)
Malthe Jepsen Trio: Malthe Jepsen (p, keys), Adrian Christensen (b), Frederik Bülow (drm) Camilla Dayyani Group: Camilla Dayyani (voc), Fredrik Lundin (sax), Artur Tuznik (p), Thomas Sejthen (b)
Jazz i Generationernes Hus – Dag 2  

Kl. 15.00: Malthe Jepsen Trio  Malthe Jepsen er det helt nye stjerneskud på den aarhusianske jazzhimmel. I februar 2022 modtog han prisen som Årets Jazz Talent, og i 2021 udgav han sin debutalbum Fluidity.  Ved denne koncert kommer der både til at være en soloafdeling med Malthe og en afdeling med hans faste trio, hvor han er sammen med  to andre store talenter på den aarhusianske jazzscene: bassisten Adrian Christensen og trommeslageren Frederik Bülow.  Stilen er moderne, virtuos og musikalsk helt kompromisløs.

Kl. 16.15: Camilla Dayyani Group  Sangerinde og komponist Camilla Dayyani har samlet denne gruppe af fantastiske musikere, som spiller hendes musik.  Gennem sit virke har Camilla Dayyani været optaget af at skrive musik til lyrik. Store danske lyrikere som Pia Tafdrup, Piet Hein, Dan Turéll og Henrik Pontoppidan har stået bag teksterne til hendes tidligere album.  For øjeblikket arbejder gruppen på et nyt album, hvor hun har skrevet musik til persisk lyrik af store internationalt anerkendte poeter som Rumi, Khayyam og Farrakhzad.  Koncerten vil være en blanding af musik til både danske og persiske digte.  Camilla Dayyani Group er optaget af at gribe nuet i deres tilgang til musikken. Teksterne får nyt liv ved hver koncert, og det improvisatoriske element føjer nye stemninger til musikken undervejs.

I pausen mellem de to koncerter bliver der serveret et glas vin for publikum. Som noget nyt er der i år endvidere mulighed for at købe en jazzplatte (følg billetlink), som man har mulighed for at spise efter koncerterne.  Det foregår  i Øens Madhus, der har til huse i Generationernes Hus, og der vil blive mulighed for både at sidde inde og ude i de maritime rammer på Aarhus Ø.


Nyheder

Aarhus Jazz Festival
13. juli kl 15-17.15
Generationernes Hus
Info om arrangementet

Christian Vuust Quartet / 3 x Piano (DK)
Christian Vuust Quartet: Christian Vuust (sax), Esben Tjalve (p), Torben Bjørnskov (b), Frederik Bülow (drm) 3 x Piano: Hans Esbjerg, Mads Bærentzen and Pojken Flensborg (p)

Jazz i Generationernes Hus – Dag 3  

Kl. 15.00: Christian Vuust Quartet  Saxofonisten og komponisten Christian Vuust har været aktiv på den skandinaviske jazzscene i mere end tre årtier og har i de senere år også turneret en del i Japan. Han har optrådt med blandt andre Aaron Parks, Ben Street, Pablo Held, Peter Laugesen, Kazumi Ikenaga, Pauseland, Lars Jansson og Alex Riel. Vuust vil til denne koncert spille sine egne kompositioner og har allieret sig med tre stærke musikalske personligheder: Pianist Esben Tjalve (Red Kite, Jasper Høiby m.fl.), kontrabassist Torben Bjørnskov (Matthew Herbert, Nordens Tone m.fl.) og trommeslager Frederik Bülow (Abekejser, Clapper, Misceo m.fl.).

Kl. 16.15: 3 x Piano  3 x Piano med d’herrer Hans Esbjerg, Mads Bærentzen og Pojken Flensborg bag flyglerne træder nok en gang sammen og duellerer på tangenterne på årets jazzfestival.  Trioen, der snart kan fejre 20 års jubilæum, har hvert år taget et nyt tema under kærlig behandling, og dette år er ingen undtagelse. Under titlen Highlights from the 60’s vil de tre pianister spille et par af de største klassikere fra dette årti, der både var stort inden for jazzmusikken, og som samtidig også cementerede rocken som den moderne tids populærmusik.

I pausen mellem de to koncerter bliver der serveret et glas vin for publikum. Som noget nyt er der i år endvidere mulighed for at købe en jazzplatte (følg billetlink), som man har mulighed for at spise efter koncerterne.  Det foregår  i Øens Madhus, der har til huse i Generationernes Hus, og der vil blive mulighed for både at sidde inde og ude i de maritime rammer på Aarhus Ø.


Nyheder

Aarhus Jazz Festival
11. juli kl 15-17.15
Generationernes Hus
Info om arrangementet

Veronica Mortensen Duo / 3 x Piano (DK)
Veronica Mortensen Duo: Veronica Mortensen (voc), Mads Bærentzen (p) 3 x Piano: Hans Esbjerg, Mads Bærentzen, Pojken Flensborg (p)

Jazz i Generationernes Hus – Dag 1 
Kl. 15.00: Veronica Mortensen Duo 
Veronica Mortensen har igennem en længere årrække været en af de mest toneangivende kvindelige vokalister i den danske jazzverden.  Med sin varme, inderlige vokal har hun tryllebundet publikum, og krydret med en meget imødekommende og udadvendt performance har hun slået sit navn fast som en af de mest populære og respekterede sangerinder på scenen de sidste par årtier.  Med til denne koncert har hun sin faste pianist gennem mange år, Mads Bærentzen. De to musikere vil spille et repertoire bestående af Veronicas egne numre krydret med et par jazzstandarder og moderne klassikere.

Kl. 16.15: 3 x Piano  3 x Piano med d’herrer Hans Esbjerg, Mads Bærentzen og Pojken Flensborg bag flyglerne træder nok engang sammen og duellerer på tangenterne på årets jazzfestival.  Trioen, der snart kan fejre 20 års jubilæum, har hvert år taget et nyt tema under kærlig behandling, og dette år er ingen undtagelse. Under titlen Highlights from the 60’s vil de tre pianister spille et par af de største klassikere fra dette årti, der både var stort inden for jazzmusikken, men som samtidig også cementerede rocken som den moderne tids populærmusik.    

I pausen mellem de to koncerter bliver der serveret et glas vin for det fremmødte publikum. Som noget nyt er der i år endvidere mulighed for at købe en jazzplatte (følg billetlink), som man kan spise efter koncerterne.  Det foregår  i Øens Madhus, der har til huse i Generationernes Hus, og der vil blive mulighed for både at sidde inde og ude i de maritime rammer på Aarhus Ø.


Nyheder

Vin & toner #2
Fredag den 17. juni 2022 fra kl 16 til kl 19

Mads Bærentzen & John Riddell kommer forbi og spiller et
jazzet repertoire. Der vil blive serveret et skønt vin udvalg til
de skønne toner.
Med kærligste hilsener Steen & Christian
Læs mere om begivenheden på Facebook & Instagram (@pianoværkstedet)


Nyheder

Vin & toner #1
Onsdag den 25. maj 2022 fra kl 16 til kl 19
Jesper René kommer forbi og spiller et wienerklassisk repertoire. Der vil blive serveret et østrigsk vin udvalg til de skønne toner. Med kærligste hilsener Steen & Christian
Læs mere om begivenheden på Facebook & Instagram (@pianoværkstedet)


Nyheder

Klaverkoncert & Åbent hus
Fredag den 10. Dec 2021 fra kl 15 til kl 18

Jacob Nielsen vil spille et udvalg fra sit brede repertoire kl 16. Der vil blive serveret et glas vin til arrangementet. Vi glæder os til at se jer! Med kærligste hilsener Steen & Christian

* * Mundbind udleveres ved døren og håndsprit forefindes i lokalet. Læs mere om begivenheden på Facebook (@pianoværkstedet)


Nyheder

Torvedagskoncert
Lørdag d. 20. november 2021, 
Kl. 12:00 til kl. 12:30 
Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C

Den kun 18-årige pianist Rune Leicht Lund er et kæmpe klavertalent, og denne lørdag sætter han sig ved kirkens Bösendorfer for at fortrylle Frederiksbjerg med en halv times klassisk klavermagi. Som kun 12-årig vandt Rune DR’s talentkonkurrence ‘Vidunderbørn’ og har siden vundet adskillige talentkonkurrencer i hele verden og spillet et utal af koncerter. For tiden studerer Rune på musikkonservatoriet i Wien.

Koncerten er gratis og varer ca. 30 minutter.
https://bityl.co/9gOc


Nyheder

Interview med Christian Thoft og Steen Bjørnager fra 2009
Tv2 Østjylland
https://www.youtube.com/watch?v=iqRtUbwoVQQ


Nyheder


Christian Thoft og Steen Bjørnager fortæller her om deres håndværk.
https://youtu.be/YOJqoqxU-as


Nyheder

Christian Thoft og Steen Bjørnager fortæller her om deres håndværk. / Video fra 2011
Video med Steen & Christian


Mærk Aarhus artikel

Artikel om Pianoværkstedet fra
Mærk Aarhus


Nyheder

Valentina Lisitsa, BEETHOVEN “Appassionata”
Piano sonata No. 23, F-minor op 57 on Bösendorfer


Nyheder

RAVEL , Gaspard de la nuit – Odine
Piano sonata No. 23, F-minor

Encore Piano on Bösendorfer


Nyheder

RAVEL , Gaspard de la nuit – Odine
Piano sonata No. 23, F-minor

Encore Piano on Bösendorfer


Nyheder

Valentina Lisitsa, CHOPIN
Scherzo No.2 , op. 31

Piano: Bösendorfer